En teknologisk milepæl i trafiksikkerhed: Eksperter roser Volkswagens Car2X-teknologi

 • Golf 8 er den første bil i Europa, der har wi-fi som standard, hvilket gør den i stand til at kommunikere med andre biler og derved medvirke til at forhindre ulykker.
 • Euro NCAP tildeler Volkswagen en pris for det innovative Car2X-kommunikationssystem i Golf 8.
 • Tests foretaget af den tyske bilistorganisation ADAC bekræfter værdien af Car2X-systemets teknologi og funktionalitet.
 • Den nye Golf kan hjælpe føreren af bilen med at forhindre ulykker takket være den innovative Car2X-teknologi, der trådløst kan oprette forbindelse til andre køretøjer og dele af den trafikale infrastruktur. Euro NCAP tildeler Car2X–sikkerhedssystemet en Advanced Award, der honorerer banebrydende sikkerhedsfunktioner, ligesom den tyske bilistorganisation ADAC har testet den nye teknologi og konkluderet, at Car2X er en ”teknologisk milepæl”.

  ”Dette er et spændende område inden for sikkerhed,” forklarer Michiel van Ratingen, generalsekretær hos Euro NCAP. "Volkswagen skal lykønskes med at gøre denne teknologi standard i en bil, der sælges i så stort et antal som Golf."

  Den nye Golf 8 er den første bil på det europæiske marked, der er standardudstyret med Car2X-teknologi, som er baseret på den trådløse wi-fi-p-standard. Denne type wi-fi er specifikt skræddersyet til lokal kommunikation mellem køretøjer og bruger ikke mobiltelefonnetværket, hvilket betyder, at det giver dækning inden for systemets grænser. Inden for en radius på op til 800 meter udveksler Car2X-tilsluttede køretøjer data om position og andre informationer direkte med hinanden. Dette giver dem mulighed for på millisekunder at advare hinanden om eventuelle farer eller komme i kontakt med andre dele af den trafikale infrastruktur.

  Den tyske bilistorganisation ADAC testede Volkswagens Car2X-teknologi ved at sende den nye Golf ud i otte typiske farlige situationer, hvor en chauffør, uden at blive advaret, enten ikke ville kunne reagere eller kun ville kunne reagere meget senere. I alle otte situationer advarede køretøjet føreren pålideligt og i tide, ofte endda 10 eller 11 sekunder før den forestående ulykke. ADAC vurderede Volkswagens nye teknologi (certificeret af TÜV) og erklærede det en ”teknologisk milepæl”, der kan sammenlignes med systemer som ABS eller airbags.

  I den første udviklingsfase, som Volkswagen introducerer med den nye Golf 8, er Car2X-teknologien aktiv i hastigheder over 80 km/t. I fremtiden skulle det også være i stand til at forbedre sikkerheden i bytrafik. Det giver også store fordele, hvis bilen kommunikerer med trafiklys i nærheden – på denne måde er man bedre i stand til at kontrollere trafikstrømmen og beskytte miljøet.

  Car2X-teknologi løfter trafikkens intelligens i et lokalt miljø, og det forbedres løbende, efterhånden som flere og flere deltagere opretter forbindelse til systemet. Af denne grund er Volkswagen nu ved at rulle det ud i stor skala: Efter Golf 8 bliver Car2X-teknologien også standard i andre nye Volkswagen-modeller, ligesom andre bilproducenter arbejder med Car2X-systemet.

  Euro NCAP Advanced Award anerkender banebrydende sikkerhedsfunktioner, og prisen blev introduceret i 2010, men er ikke blevet tildelt siden 2014. Volkswagen har nu modtaget prisen fem gange for sine innovative førerassistenter og sikkerhedssystemer. Car2X-teknologien i Golf 8 løfter sikkerheden i biler til et nyt niveau, og derfor vil Euro NCAP-organisationen integrere Car2X-teknologi i denne rating i fremtiden.

  Du kan se en film om Car2X-systemet i Golf her


  Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk