Volkswagen Personbiler og Erhvervsbiler lukker ned for produktionen fra torsdag den 19/3 på grund af coronakrisen

?

  • Volkswagen Personbilers fabrikker lukker ned for produktionen i 2 uger
  • Volkswagen-koncernens komponentfabrikker er også berørte
  • I første omgang gælder det fabrikkerne i Wolfsburg, Emden, Dresden, Osnabrück, Zwickau, Bratislava (Slovakiet), Pamplona (Spanien), Palmela (Portugal) samt komponentfabrikkerne i de tyske byer Braunschweig, Chemnitz, Hannover, Kassel, Salzgitter og SITECH
  • Volkswagen Erhvervsbiler lukker ned for produktionen i Tyskland (Hannover) og Polen (Poznan og Wrzesnia).
  • Volkswagen ønsker især at imødegå det hastigt stigende antal coronasmittede og den deraf følgende afbrydelse af leveringskæderne og markante nedgang i efterspørgslen på bilmarkederne
  • Koncernen iværksætter ekstra tiltag for at beskytte medarbejderne

Volkswagen Personbiler lukker løbende ned for produktionen på sine europæiske fabrikker. Volkswagen-koncernens komponentfabrikker er også berørte. Dermed imødegår mærket den forventede markante nedgang i efterspørgslen på bilmarkederne. Derudover er der i stigende grad risici, når det gælder leveringskæderne fra underleverandørerne. Årsagen er det hastigt antal smittede med coronavirus samt de deraf følgende tiltag fra myndighedernes side. Som en følge heraf forventes fabrikkerne i første omgang at være lukket i 2 uger. For de berørte fabrikker i Tyskland gælder tiltaget fra torsdag den 19/3, når aftenholdet slutter.

Ralf Brandstätter, som er Chief Operation Officer for Volkswagen Personbiler, udtaler: ”Udbredelsen af coronavirusset i Europa belaster efterspørgslen i højere og højere grad. Samtidig bliver forsyningen af dele fra underleverandørerne til vores fabrikker mere og mere vanskelig. Derfor har vi besluttet, at produktionen lukkes ned på en koordineret måde, når aftenholdet slutter på torsdag den 19/3. Vi er overbeviste om, at det også er for vores medarbejderes bedste, for de er også mere og mere bekymrede over udbredelsen af Corona.”

Gunnar Kilian, som er øverste personalechef i Volkswagen-koncernen, understreger: ”Samtidig har vi suppleret med yderligere en række tiltag til vores i forvejen omfattende helbredsmæssige foranstaltninger. Vi forstår bekymringerne hos vores medarbejdere. Derfor har beskyttelsen af vores medarbejderes helbred hele tiden haft topprioritet for os siden begyndelsen på corona-epidemien i Kina. Det kan vores medarbejdere stole på.”

Formanden for tillidsrepræsentanterne, Bernd Osterloh, har taget positivt imod produktionsstoppet: ”I tider, hvor mennesker ikke længere må gå på legepladsen, til koncert, i kirke eller på restaurant om aftenen – og heller ikke længere køber biler, og Volkswagen har problemer med leveringer fra underleverandørerne – så kan produktionen ikke bare køre videre, som om intet var hændt. Derfor er der ikke noget alternativ til den aktuelle beslutning om en kontrolleret nedlukning for kollegerne i produktionen. Alle yderligere uafklarede emner vil blive afklaret mellem virksomheden og tillidsrepræsentanterne.”

Direktør for Volkswagen Personbiler i Danmark, Mads Lauvring, udtaler: ”I Volkswagen Danmark overvåger vi nøje situationen og følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi har allerede indført en række tiltag i alle led af organisationen, der skal forhindre spredning af COVID-19 og beskytte både medarbejdere og kunder.”


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk